Övrigt

Reinfeldt granskad

Tisdagkvällens föreläsning i Uppsala bokcafé hölls av Brian Palmer, som är författare, socialantropolog och tidigare professor vid Harvard. Han talade om likheterna mellan Bush och Reinfeldt i deras försök att profilera sig som medkännande konservativa i ”nya arbetarpartier”.
Brian Palmer anförde citat från en bok av Reinfeldt som skulle ha lett till många frågor från journalisterna om det hade funnits en fungerande press.
Jag visste inte att Reinfeldt skrivit boken "Det sovande folket" innan jag hörde det från kvällens föreläsare. Brian Palmer påpekade att Reinfeldt skrivit den när var en vuxen 28-åring. Hade Ohly skrivit en bok med så anmärkningsvärda åsikter,  hade han varit ansatt varje dag.

Ett av citaten man kan läsa var:
 "Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten." Sid 112.
Det är alldeles uppenbart att det gamla högerpartiets nya lack inte särskådats på något sätt alls egentligen i media. Nu hörde jag tyvärr inte särskilt mycket av föredraget men här är en länk till mer information om Reinfeldts bok:

Länk till citat från Reinfeldts bok

Föredraget hade lockat en fullsatt lokal, man kan ju hoppas att diskussionen växer härifrån.

Seppo Laine

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.