Övrigt

Debattartikel: Primärvården blir ojämlik

Vänsterpartiets landstingsråd Sören Bergqvist har tillsammans med Börje Wennberg (s), Johan Edstav (mp) och Pyry Niemi (s) skrivit en debattartikel om borgarnas klåfingriga sätt att handskas med sjukvården i Uppsala län. De efterfrågar ett bättre förberett ekonomiskt system, för att undvika de orättvisa konsekvenser av borgerlig landstingspolitik som t.ex. invadrartäta förorter till Stockholm fått erfara.

"Vi vill lära av andra, titta på effekter av olika sätt att styra, inklusive att styra med pengar, och framför allt diskutera med vår egen primärvård om hur behoven ser ut och hur vi kan uppnå förbättringar. Ödmjukhet och lånsiktighet krävs för bibehålla den goda vård som byggts upp i landstinget och som behöver fortsätta att utvecklas."’

Läs hela debattartikeln här.

För mer information: Sören Bergqvist, (landstingsråd i opposition) soren.bergqvist(at)lul.se, 018-611 60 21

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.