Övrigt

Klimattaxa i Uppsala län!

Nu har Vänsterpartiet Uppsala läns kampanj för klimattaxa startat! Kampanjen går ut på att gratis kollektivtrafik införs på försök i två län för att se vad det får för effekter på bl.a. jämställdhet, trafiksäkerhet och miljö.

Måndagen den 12 maj besökte Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly Uppsala för att samtala med Uppsalaborna om klimattaxa. Det blev ett succéartat torgmöte arrangerat av både Vänsterpartiet och Ung Vänster med en blandning av tal, musik, flygbladsutdelning, fika och samtal.

Lars Ohly blev intervjuad av UNT under torgmötesdagen, se intervjun här. Lars Ohly passade även på att visa sitt stöd till de strejkande sjuksköterskorna, något som UNT TV filmade. Se videon här. 

Kolla in bildgalleriet för att se kampanjen och torgmötet i bilder.

Se även debattartikeln "Inför gratis kollektivtrafik i länet" skriven av Sören Bergqvist, Jacob Johnson, Lars Ohly, Ilona Szatmari Waldau och Emma Wallrup som skrevs med anledning av klimattaxekampanjen.

Här kan du läsa Vänsterpartiets motion om klimattaxa.

 

 

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.