utnämning

Ingrid Burman tillbaka i politiken

COPYRIGHT/Photo: Melker [email protected]+46-70-630 20 88

Ingrid Burman (V) är ny ordförande i socialnämnden i Uppsala. Hon tar uppdraget efter ett uppehåll från politiken men med många års erfarenhet av samhällsengagemang i och utanför parlamenten.

Ingrid Burman var riksdagsledamot från Uppsala län 1994-2006 och Vänsterpartiets vice ordförande 2003-2006. Som tidigare ordförande i socialutskottet (1998-2006) bär hon med sig breda kunskaper om den socialpolitiska utvecklingen i Sverige och ett engagemang för en politik som bryter ned skillnader i klass, kön och funktionalitet.
– Ingrid Burman är en otroligt erfaren politiker och jag är väldigt glad att hon kommer tillbaka till kommunpolitiken. Hon står för en politik som utjämnar människors livschanser, oavsett vilka omständigheter de fötts till eller hamnat i. Det är Vänsterpartiets politik och det är i den andan det rödgröna samarbetet verkar, säger Ilona Szatmári Waldau (V), kommunalråd och avgående ordförande i socialnämnden.

Sedan Ingrid Burman lämnade riksdagen har hon bland annat varit ordförande för Handikappförbunden.
– Kommunpolitiken och socialnämnden har en direkt påverkan på många människors liv, jag är ödmjuk inför det ansvar och de många utmaningar det innebär att ta uppdraget. Jag hoppas att jag kan ha en bra dialog med alla de goda krafter som verkar inom det här området, så att vi tillsammans kan förändra Uppsala till det bättre, säger Ingrid Burman.

Kontakt:
Ingrid Burman, ordförande socialnämnden (V)
070-34 39 587

Ilona Szatmári Waldau, kommunalråd (V)
018-727 13 38

Erik Wiklund, politisk sekreterare (V)
018-727 13 17

Dela den här sidan:

Kopiera länk