kommunpolitiskaprogrammet

Möte om rimliga hyror och kommunal bostadspolitik

Vänsterpartiet i Uppsala träffas på måndag för ett möte angående rimliga hyror och hur människors livssituation påverkas av höjda hyror som ökar bland annat till följd av lyxrenoveringar.

Åse Richard från Institutet för bostads- och urbanforskning kommer för att berätta om konsekvenser av höga hyror. Vi diskuterar vad vi kan göra åt frågan för Vänsterpartiet inom Uppsala kommuns politik.

Alexander Kuzmicki, jurist från Hyresgästföreningen, kommer presentera kalkyler om vad som är huvudorsaken till höga hyror.

Vi träffas för att diskutera och lära oss mer inför skrivandet av det kommunpolitiska programmet.

Idag ses inte bostad som en rättighet längre. Över lång tid har bostadsmarknaden och bostadspolitiken förskjutits till marknadskrafterna. Konsekvensen av en bostadspolitik där inte en bostad längre är en rättighet ser vi idag. Hög bostadsbrist, hög trångboddhet, ett samhälle som lyxrenoverar bort hyresgäster och bortprioriterar viktiga satsningar på andra områden.

Vi träffas på måndag på partilokalen vid Vretgränd klockan 18:00 och håller på till cirka 20:00.

Efteråt har vi en diskussion om Åses föredrag. Vi kommer också få en hel del matig statistik och faktaunderlag i vårt arbete inför det kommunpolitiska programmet.

Vi ses där på måndag!

Om: Rimliga hyror och bostadspolitiken inför skrivande av kommunpolitiska programmet
Var: Partilokalen på Vretgränd
När: klockan 18.00 – 20.00

Dela den här sidan:

Kopiera länk