Vänsterpartiet Uppsala

Vänsterpartiet blir ny vågmästare i Uppsala

Tobias Smedberg (V) Foto: Edvin Hellsing

På måndagens kommunfullmäktige (2018-10-15) kommer Vänsterpartiet rösta fram ett socialdemokratiskt minoritetsstyre där även miljöpartiet och liberalerna ingår.

Vi gör det efter att vi förhandlat fram en överenskommelse med minoritetsstyret som gör att vi blir bra representerade i alla de nämnder och bolag som påverkar alla Uppsalabors vardag och framtid.

Det tidigare rödgröna styret kan inte fortsätta styra då Miljöpartiet halverade sina mandat i fullmäktige. Vi i Vänsterpartiet växte och är nu kommunens tredje största parti.

Det nya styret kommer inte att få igenom sin politik utan att samarbeta med andra partier. De skulle inte ens kunna komma till makten utan Vänsterpartiets stöd. Det betyder att Vänsterpartiet är kommunens nya vågmästarparti.

Vi har INTE ingått några politiska förpliktelser i överenskommelsen med mittstyret. I varje fråga och inför varje budget kommer mittstyret behöva söka stöd. Det ger oss makt att påverka politiken under hela mandatperioden.

Nu är vi redo att vara en både konstruktiv och energisk opposition som tar kampen för jämlikhet, jämställdhet och för vårt klimat.

Med överenskommelsen har vi också säkerställt att rasistiska partier inte har något inflytande över politiken i Uppsala kommun.

 Tobias Smedberg, gruppledare och kommunalråd Vänsterpartiet Uppsala

Vänsterpartiet blir vågmästare

Vänsterpartiet blir vågmästare i Uppsala kommun. Vi kommer under hela mandatperioden arbeta för ett Uppsala som satsar på välfärd, jämlikhet, jämställdhet och klimatomställning. Det socialdemokratiska styret måste luta sig mot oss om de vill få igenom den politik de gick till val på.

Publicerat av Vänsterpartiet Uppsala Torsdag 11 oktober 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk