idrott

Alla Uppsalabor ska kunna idrotta

ALLA UPPSALABOR SKA KUNNA IDROTTA

ALLA UPPSALABOR SKA KUNNA IDROTTAVänsterpartiet har stått bakom bygget av en ny isarena i mer än tio år. Redan då var istider en bristvara i Uppsala. Nu är planerna för en ny arena äntligen igång – och idén om att låta kommunen bygga en eventarena som sedan skulle drivas av och tjäna pengar åt näringslivet är skrotad. En seger för oss, som hela tiden sagt att det var en dålig idé. I mars fattar Uppsala Kommunfullmäktige beslut om arenans placering. Det som har varit viktigt för oss – och som vi har fått med oss övriga partier på – är att satsningen ska främja all isidrott. En arenasatsning ska ge plats åt både elithockeyn och konståkning på tävlingsnivå, handikappidrott, breddidrott och allmänhetens behov av isytor. Därför kommer det att samtidigt fattas beslut om att modernisera de befintliga isytorna på Gränby sportfält. Först när ett beslutsunderlag har arbetats fram kommer Vänsterpartiet att ta ställning till arenans placering. Tobias Smedberg, kommunalråd, och Karolin Lundström, 3e vice ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, reder ut de förslagna placeringarna och förklarar varför det är så viktigt att satsa på idrott när vi bygger ett Uppsala för alla.

Publicerat av Vänsterpartiet Uppsala Onsdag 20 februari 2019

ALLA UPPSALABOR SKA KUNNA IDROTTA
Vänsterpartiet har stått bakom bygget av en ny isarena i mer än tio år. Redan då var istider en bristvara i Uppsala. 

Nu är planerna för en ny arena äntligen igång – och idén om att låta kommunen bygga en eventarena som sedan skulle drivas av och tjäna pengar åt näringslivet är skrotad. En seger för oss, som hela tiden sagt att det var en dålig idé. 

I mars fattar Uppsala Kommunfullmäktige beslut om arenans placering. Det som har varit viktigt för oss – och som vi har fått med oss övriga partier på – är att satsningen ska främja all isidrott. En arenasatsning ska ge plats åt både elithockeyn och konståkning på tävlingsnivå, handikappidrott, breddidrott och allmänhetens behov av isytor. Därför kommer det att samtidigt fattas beslut om att modernisera de befintliga isytorna på Gränby sportfält. 

Först när ett beslutsunderlag har arbetats fram kommer Vänsterpartiet att ta ställning till arenans placering. 

Tobias Smedberg, kommunalråd, och Karolin Lundström, 3e vice ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, reder ut de förslagna placeringarna och förklarar varför det är så viktigt att satsa på idrott när vi bygger ett Uppsala för alla.

Dela den här sidan:

Kopiera länk