Pressmeddelande

150 miljoner kronor mer till välfärden i Uppsala med Vänsterpartiets krav

Vänsterpartiet kräver 10 extra miljarder till kommuner och regioner i hela Sverige. För Uppsala skulle det innebära cirka 150 miljoner kronor till välfärden.

 –Våra lärare, undersköterskor och socialarbetare behöver mer resurser, bättre arbetsvillkor och fler kollegor. Inte mer besparingar. Därför är det helt rätt av Vänsterpartiet att gå ihop med Moderaterna för att få stopp på socialdemokraternas nedskärningar, säger kommunalrådet Tobias Smedberg.

Vänsterpartiet Uppsala räknar att 150 miljoner kronor räcker till att anställa dryga 300 fler undersköterskor eller förskollärare.  Lönehöjningar för välfärdsarbetare, att stoppa nedskärningar och satsa på trygghet och miljön är andra möjligheter om välfärdspengarna blir verklighet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk