artikel

Hanna Victoria Mörck nytt kommunalråd för Vänsterpartiet

Hanna Victoria Mörck, ledamot i utbildningsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen, tar över som kommunalråd för Tobias Smedberg, som blir föräldraledig från och med 1 september.

 Hanna Victoria Mörck är jurist med lång erfarenhet som kommunalpolitiker från Vänsterpartiet i Uppsala kommun. Hon har arbetat med bostäder för unga och som affärsutvecklare. Under perioden som kommunalråd sitter hon kvar som viceordförande i utbildningsnämnden.

– Det känns spännande att få vara förtroendevald på heltid. Nu får jag jobba med utbildningsfrågor men även annat som är viktigt för Uppsalaborna, som att få fram fler bostäder som vanligt folk har råd med och stoppa privatiseringar och utförsäljningar, säger tillträdande kommunalrådet Hanna Victoria Mörck.

Särskilt viktiga frågor för partiet under hösten blir kampen mot att sälja ut Gottsunda Centrum och utvärderingen av kommunens hantering av Coronapandemin.

– Hanna är en erfaren och kunnig politiker och hon kommer bli toppen som kommunalråd. Nu ser jag framemot att få vara föräldraledig, säger Tobias Smedberg, som sitter kvar i äldrenämnden, kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige under sin ledighet.

Hanna Victoria Mörck ersätter Tobias Smedberg i kommunstyrelsen, mark- och exploateringsutskottet, brottsförebyggande rådet, landsbygdsberedningen, krisledningsnämnden och i styrelsen för Uppsala Stadshus AB (USAB) samt styrgruppen för Fairtrade Cities.

Tobias Smedberg tillträder som kommunalråd igen den 1 mars 2021.

 

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk