Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

8:e mars för kvinnors frigörelse och kampen mot patriarkalt våld. Med inspiration från med feministiska rörelsen i Chiles motstånd. 

8 mars @ 12:00 - 13:00

Välkommen att delta den 8:e mars för kvinnors frigörelse och kampen mot patriarkalt våld. Med inspiration från med feministiska rörelsen i Chiles motstånd. 

Vänsterpartiet Uppsala tillsammans med Chile El Pueblo Unido Uppsala in för ett samtal om den feministiska kampen i Chile. Jeannette Escanilla, exilchilenare och engagerad med Chile El Pueblo Unido Uppsala håller ett samtal om den feministiska rörelsen i Chile och om kvinnornas fortsatta kamp.

Upproret i Chile är inne på sin femte månad och repressionen fortsätter. Kvinnor och flickor utsätts sexuellt våld och även död. Kvinnorna tar till sig mod och engagerar sig i arbetet för en bättre, mer rättvis och mindre våldsam värld. Kvinnorna kräver att kvinnors röster tas på allvar och att våldet stoppas.

Rörelsen är inspirerad av Las Tesis (se mer här) feministiska teori som intagit gator och torg över hela världen för att uppmärksamma våldet mot kvinnor. Rörelsen tänker inte ge upp!

Efter samtalet har vi en gemensam banderollmålarverkstad och vi fixar en banderoll innan vi tillsammans med Chile El Pueblo Unido Uppsalas demonstration ”stoppa kvinnovåldet – inte en till!” som börjar i Slottsbacken klockan 16.45.

Tid och plats: 12:00 ABF, 8:e mars

Facebookevent:

https://www.facebook.com/events/3100329176667025/

Detaljer

Datum:
8 mars
Tid:
12:00 - 13:00

Plats

ABF
S:t Persgatan 22
Uppsala, Uppsala Sverige
+ Google Map