välfärd

Träffpunkt Årsta

Vänsterpartiet på Träffpunkt Årsta

Vi var på Träffpunkt Årsta för att tillsammans med 65 plussare prata om hur vi får ett bättre samhälle. Det var ett givande samtal med många olika frågor och funderingar som togs upp. Allt mellan lokal stadsplanering till internationell världspolitik diskuterades, men fokus låg på hur vi får en bättre äldreomsorg genom att satsa på välfärden. Vi pratade om en professionell äldreomsorg med regler för vad som utgör en godtagbar lägsta bemanning, med förbättrade villkor för personal och möjligheter för äldre att välja insatser och boende. Det är inte acceptabelt att äldre får prioritera bort behov som exempelvis duschar eller en försämrad kosthållning. Maten ska hålla en god kvalité och för Vänstern i Region Uppsala del är frågan om billigare kollektivtrafik för äldre en viktig sak att lyfta. Det krävs investeringar i välfärden, det skapar jobb och bidrar till ett mer jämlikt Uppsala. Vi behöver en äldreomsorg som går att lita på. Uppsala ska utveckla verklig valfrihet för äldreomsorgens brukare, bland annat genom möjligheten att kunna välja vad man vill ha hjälp med inom biståndsbeslutets ram, samt ha inflytande över vem som ska bistå en, samt på vilket vis. Verklig valfrihet betyder inflytande över sin vardag.Antalet äldre ökar i Uppsala, det betyder att vi behöver göra investeringar i fler vårdboenden för demenssjukdomar. Behovet av specialistkompetens inom äldreomsorgen måste tillgodoses. Det kräver investeringar, inte nedskärningar som de borgerliga partierna vill.Vänsterpartiet vill satsa på välfärden istället för att prioritera skattesänkningar som gynnar de som redan har. Vi vill ha ett Uppsala för alla, inte bara för de få!

Slået op af Vänsterpartiet Uppsala i Lørdag den 24. februar 2018

Vi var på Träffpunkt Årsta för att tillsammans med 65 plussare prata om hur vi får ett bättre samhälle.

Det var ett givande samtal med många olika frågor och funderingar som togs upp. Allt mellan lokal stadsplanering till internationell världspolitik diskuterades, men fokus låg på hur vi får en bättre äldreomsorg genom att satsa på välfärden.

Vi pratade om en professionell äldreomsorg med regler för vad som utgör en godtagbar lägsta bemanning, med förbättrade villkor för personal och möjligheter för äldre att välja insatser och boende. Det är inte acceptabelt att äldre får prioritera bort behov som exempelvis duschar eller en försämrad kosthållning. Maten ska hålla en god kvalité och för Vänstern i Region Uppsala del är frågan om billigare kollektivtrafik för äldre en viktig sak att lyfta.

Det krävs investeringar i välfärden, det skapar jobb och bidrar till ett mer jämlikt Uppsala.

Vi behöver en äldreomsorg som går att lita på. Uppsala ska utveckla verklig valfrihet för äldreomsorgens brukare, bland annat genom möjligheten att kunna välja vad man vill ha hjälp med inom biståndsbeslutets ram, samt ha inflytande över vem som ska bistå en, samt på vilket vis. Verklig valfrihet betyder inflytande över sin vardag.

Antalet äldre ökar i Uppsala, det betyder att vi behöver göra investeringar i fler vårdboenden för demenssjukdomar. Behovet av specialistkompetens inom äldreomsorgen måste tillgodoses. Det kräver investeringar, inte nedskärningar som de borgerliga partierna vill.

Vänsterpartiet vill satsa på välfärden istället för att prioritera skattesänkningar som gynnar de som redan har. Vi vill ha ett Uppsala för alla, inte bara för de få!

Dela den här sidan:

Kopiera länk