kommunpolitiskaprogrammet

Torbjörn Björlund ny ordförande för Vänsterpartiet Uppsala

I helgen som var höll Vänsterpartiet Uppsala sitt årsmöte. 2018 är ett valår, så det var ett extra viktigt årsmöte där vi utvecklade vår politik och valde de medlemmar som ska organisera valrörelsen.

Årsmötet antog ett kommunalpolitiskt program, som Vänsterpartiet går till val på tillsammans med vår nationella valplattform och våra regionpolitiska program. Vänsterpartiet har en heltäckande politik för att vrida Uppsala och Sverige till vänster. Det behövs mer resurser till välfärden, ett mer rättvist arbetsliv och vi måste få bort vinstjakten ur offentlig sektor. Vänsterpartiet ska genomföra en valrörelse som handlar om jämlikhet, för att mer jämlikhet innebär ett bättre och tryggare samhälle för alla.

Årsmötet valde också en ny styrelse under ledning av ordförande Torbjörn Björlund. Vi avtackade vår avgående ordförande Tove Fraurud och fick ett besök av Karin Fridell Anter från Föreningen Stöttepelaren som berättade om hur man kan hjälpa ensamkommande ungdomar i Uppsala. Det var en dag fylld av intressanta diskussioner och inspiration inför valrörelsen!

Den nya styrelsen består av ordförande Torbjörn Björlund, Martin Holmberg, Julia Lidström, Ingela Ekrelius, Tove Fraurud och Per Ström. Till ersättare valdes Andrea Karnekvist, Salam Kadirzada och Börje Lindblom.

Avgående ordförande Tove Fraurud inviger Vänsterpartiet Uppsalas årsmöte.
Avgående ordförande Tove Fraurud inviger Vänsterpartiet Uppsalas årsmöte.

Dela den här sidan:

Kopiera länk