Evenemang

Lyckad kväll när Jonas Sjöstedt var i Uppsala

Måndagen 28 maj var Jonas Sjöstedt i Uppsala för att prata om ökad jämlikhet och ett Sverige för alla.  Det var många som ville träffa Jonas. Kön utanför Reginateatern med glada människor som ville träffa Jonas var lång redan innan insläppet började. 

Klockan 18.30 öppnades dörrarna och Reginateatern blev snabbt fullsatt under vänligt överseende av Vänsterpartister som såg till att alla hittade till en plats. Över 200 personer var med under kvällen, vilket ligger i topp för att tangera eller överskrida rekordet för antalet besökare under Jonas besök till olika platser i Sverige.

Vänsterpartiets kommunalråd Ilona Szatmári Waldau inledde kvällen med att hälsa alla välkomna och berätta om hur kvällen kommer vara.

Jonas Sjöstedt talade sen om det vägval Sverige har att göra mellan en politik som skapar otrygghet, mer ojämlikhet och försämrar människors livsvillkor och en politik för ökad jämlikhet som förbättrar människors livsvillkor och är en politik för alla, inte bara några få.

Det var ett inspirerande och motiverande tal som av flera deltagare efteråt beskrevs som både hoppingivande och inspirerande. ”Jonas har ett lugn och en saklighet som behövs”, ”Jag känner mig hoppfull och kan nu sikta framåt”, ”Det var en fantastisk stämning och mycket bra tal av Jonas”, ”Det här är precis den feelgood-injektion som jag behövde” var några av de kommentarerna som hördes efteråt.

När Jonas talat klart var deltagarna med och ställde frågor. Mikrofonen gick flitigt runt bland deltagarna som ställde många insiktsfulla och bra frågor. Jonas gav ärliga och uppriktiga svar och lyckades väl med att fånga upp det intressanta i frågorna, vågade beröra känsliga ämnen och han fördelade ordet väl och såg till att alla fick sin tala i tur och ordning. Det var ett mycket lyckat samtal och diskussion mellan Jonas och alla de som kommit för att träffa honom.

Efteråt var det dags för en gruppbild på scen. Det var så många människor som ville vara med att alla inte kunde få plats på scenen som inte skulle hålla för så många människor. När det var klart fortsatte de som ville att mingla och fika ett tag, prata med Vänsterpartister eller ta en selfie och pratar mer med Jonas Sjöstedt och ställa personliga frågor till honom. Jonas tog gott om tid på sig och många var det som tog chansen att hälsa på han personligen.

Kvällen fortlöpte bra och det var många positiva reaktioner, nya ansikten som var med och Vänsterpartiet Uppsala fick många nya medlemmar. En lyckad och hoppingivande kväll med ett fullsatt Reginateatern som kanske är ett publikrekord med glada och inspirerade människor. Det är en succékväll som vi tar med oss i det fortsatta arbetet för ökad jämlikhet här i Uppsala.

Många köade för att vara säkra på att få en plats. Foto: Jacob Johnson Reginateatern.
Kommunalråd Ilona Szatmári Waldau inleder
Fullsatt i Reginateaterns salong. Foto: Ilona Szatmári Waldau
Den röda partiledaren. Foto: Ilona Szatmári Waldau
Alla som ville vara med på bilden fick inte det p.g.a. att scenen inte klarade fler personer. Foto: Örjan Rodhe
Jonas Sjöstedt på Reginateatern 28 maj 2018. Foto: Jacob Johnson
Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet Uppsalas ordförande Torbjörn Björlund. Foto: Jacob Johnson
Jonas Sjöstedt pratar med deltagare vid minglet. Foto: Jacob Johnson
Många tog tillfället i akt att prata med Jonas Sjöstedt och ta en selfie. Foto: Ilona Szatmári Waldau

Dela den här sidan:

Kopiera länk