Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studiecirkel om ojämlikhet och sociala problem i Sverige 2021 ,dag 1

30 september @ 18:00 - 20:00

Kriminalitet och utebliven integration utmålas från såväl moderater som sossar som ett stort hot mot samhället, och det ropas på ständigt hårdare tag. Samtidigt finns en ökande ojämlikhet i Sverige, särskilt för en del. Konsekvenser av ojämlikheten för hälsan kom att uppmärksammas under pandemin. Det finns många kopplingar mellan ojämlikhet och sociala problem och vänsterns förklaringar/lösningar behövs i debatten. Det här vill vi studera och diskutera tillsammans!
Studiecirkeln är planerad till fem dagar i höst/vinter. Förslag på datum är 30 september, 27 oktober, 24 november, 15e december, 26e januari mellan 18-20. Vi läser rapporter och forskning, lyssnar på poddar och radioinslag. Sedan diskuterar vi texterna och möjliga politiska lösningar (bl.a. i förhållande till vänsterpartiets politik på nationell och lokal nivå). Teman för träffarna:

 

  1.  Övergripande om ojämlikhet, konsekvenser, kostnader och förebyggande åtgärder
  2.  Kriminalitet och ojämlikhet
  3.  Överskuldsättning
  4.  Bostadsorättvisa
  5.  Avslutande träff för att knyta ihop säcken, utbyta idéer inför valrörelsen och ev skriva motioner
Tanken är att det ska vara lätt att delta och man behöver ingen förkunskap. Vi kommer skicka ut material att läsa och ta del av i god tid inför varje träff (6 september till första träffen). Man får självklart gärna bidra med sånt man själv vet/har läst.

 

Anmäl ert deltagande till Anna Johansson Dahl  [email protected]

 

Hösthälsningar Anna och Unni

Detaljer

Datum:
30 september
Tid:
18:00 - 20:00

Arrangör

Anna och Unni
E-post:
annajohanssondahl@gmail.com

Plats

Vretgränd 18
Vretgränd 18, 3 tr
Uppsala, Sverige
+ Google Map