Vänsterpartiet Uppsala

Ensamkommande kan stanna i Uppsala

 

Ensamkommande som blivit åldersuppskrivna till 18 år har inte längre någon laglig rätt att stanna kvar i boenden eller familjehem som bekostas av kommunen. De ska ordna ett eget boende eller flytta till Migrationsverkets boenden, flertalet av de långt borta. Det har skapat mycket oro, psykisk ohälsa, otrygghet och en försämrad etablering i samhället.

Alla de 63 ensamkommande ungdomarna som aviserats till Uppsala kommun har nu fått ett ordnat boende. Med det riktade statsbidraget som Vänsterpartiet fått igenom med regeringen har nu Uppsala kommun ordnat så ungdomarna ska få stanna kvar här där de börjat etablera sig och fått nya vänner och familjer. Där deras etablering fungerar som bäst.

– Boendeplatser har skaffats fram åt alla i den aktuella gruppen som anvisats till kommunen av Migrationsverket. Det rör sig om ett 60-tal personer. De övriga som Stadsmissionen försöker hjälpa med boende har kommit till Uppsala via andra kommuner, säger Kjell Haglund (V) ordförande vid socialnämnden i Uppsala.

Genom samordning med stadsmissionen har alltså även 139 av de 190 stycken som kommer från platser utanför Uppsala som anmält intresse av att få hjälp att hitta ett boende också fått möjlighet till det.

Vänsterpolitik gör skillnad!

Dela den här sidan:

Kopiera länk