• Hem
  • Vi ger oss inte...
sida

Vi ger oss inte – Gottsunda är inte till salu!

 

Skriv under för ett Gottsunda för alla!

https://www.ipetitions.com/petition/Gottsunda

Det finns mycket att vara stolt över i Gottsunda.

Ett levande kulturliv, engagemanget bland människorna som bor här och den fina naturen. Vi vill satsa mer på Gottsundas utveckling. Vi behöver trygghet, jobb och bra bostäder till alla.  Men istället för att göra satsningar på Gottsunda vill Socialdemokraterna och övriga partier sälja både centrumet och 300 familjers hem som idag ägs av alla Uppsalabor.

Riskerna med en utförsäljning
När flera centrum och gallerior i Stockholmsområdet såldes till privata aktörer blev flera områden mer slitna och otrygga. Det är dessutom en dålig affär för kommunen att sälja en fastighet med flera tomma lokaler, som vi investerat flera hundra miljoner i för att i framtiden ge intäkter till vårt samhälle. Vi behöver satsa på områdets sociala utveckling och på att bekämpa arbetslöshet.

Det uppdraget är inte en galleriakoncern lämpad att utföra.

300 familjers hem sätts på spel
Hyresrätterna bakom Gottsunda Centrum har bland de lägsta hyrorna i Uppsala. Vi vet vad resultaten oftast blir när hyresrätter säljs till privata företag: hyrorna höjs snabbt, påkostade renoveringar chockhöjer hyrorna än mer och människor har inte längre råd att bo kvar i sina hem. Det finns inte heller någon garanti för att lägenheterna förblir hyresrätter.

Vart ska Gottsundaborna bo när billiga hyresrätter försvinner?

Vad Vänsterpartiet vill:

  •  Satsa. Sälj inte ut. Gottsunda ska utvecklas. Det är vi överens om. Men för att utvecklingen ska lyckas krävs det att kommunen ökar sin närvaro, inte att ansvaret läggs i händerna på ett företag som har helt andra drivkrafter än folkets bästa.
  •  Behåll centrumet. Det är ekonomiskt klokt. Uppsala kommun har investerat hundratals miljoner i Gottsundas centrumfastighet för att vi tror på Gottsundas framtid och ser ett värde i centrumet. Med de satsningar vi gjort och kommer göra på centrumområdet blir det mer attraktivt och en lönsam affär med ökade hyresintäkter.
  •  Sälj inte ut människors hem. Framförallt vill vi att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och högerpartierna slutar använda 300 människors hem som spelpjäser i ett utförsäljningsförsök.

Gottsunda ska utvecklas, inte säljas ut.

Vad kan jag göra?

Skriv under på vår namninsamling:

https://www.ipetitions.com/petition/Gottsunda

Hör av dig till politiken!

Låt socialdemokraterna, liberalerna och miljöpartiet få höra vad ni tycker om planerna!

Gå med i Vänsterpartiet:

vänsterpartiet.se/blimedlem

Nästa år är det val – rösta på Vänsterpartiet.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk