Valet 2018

Smedberg och Mörck toppar V-lista i Uppsala

På söndagen den 3:e december fastslog Vänsterpartiet Uppsala sin lista inför kommunfullmäktigevalet 2018. På första och andra plats på listan finns Tobias Smedberg och Hanna Victoria Mörck.

Med Tobias Smedberg och Hanna Victoria Mörck får Vänsterpartiet två toppkandidater med breda politiska erfarenheter, från arbetsmarknadspolitik till stadsbyggnad och ekologisk hållbarhet.

Tobias Smedberg är undersköterska, men driver nu ett eget företag inom kommunikationsbranschen. Under den senaste mandatperioden har han varit ledamot i kommunfullmäktige och förste vice ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

– Samhällets rikedomar växer, men de kommer inte alla till del. Vi behöver bygga ett Uppsala som fungerar för alla, inte bara de rikaste, säger Tobias Smedberg.

Hanna Victoria Mörck är jurist och arbetar som affärsutvecklare vid en företagsfrämjande organisation för studenter och unga i Uppsala. Hon är just nu ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen och förste vice ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

– Jag vill arbeta för ett samhälle som håller ihop, ekonomiskt och ekologiskt. Utvecklingen måste vridas rätt, så att människor kan lita på välfärden samtidigt som vi stoppar klimatförändringarna, säger Hanna Victoria Mörck.

Dela den här sidan:

Kopiera länk