Vänsterpartiet Uppsala

Uppsala kommuns första jämställdhetspris har delats ut

Idag på den internationella kvinnodagen delades Uppsala kommuns första jämställdhetspris ut. Vinnaren blev Svartbäcken Norra landsbygds förskoleområde.

– Svartbäcken Norra landsbygds föreskoleområde har på ett medvetet sätt tagit fasta på medarbetarnas kompetens för att lägga grunden för ett systematiskt och nytänkande jämställdhetsarbete och är en bra förebild för kommunens jämställdhetsarbete. Det är med stolthet som jag idag kunde dela ut det första jämställdhetspriset till Svartbäcken Norra landsbygd förskoleområde, säger Ilona Szatmári Waldau (V), kommunalråd och ordförande för kommunens jämställdhetsråd.

Ilona Szatmári Waldau har arbetat för att kommunen ska inrätta ett jämställdhetspris som premierar verksamheter inom kommunen som är förebilder för andra verksamheter. När mandatperioden inleddes och vi i majoriteten tog över styret blev det också verklighet. Priset delades ut med följande motivering:

”Genom sitt sätt att arbeta med jämställdhetsfrågorna som en integrerad del av i sin verksamhetsutveckling har verksamheten visat att jämställdhetsperspektivet berikar och stärker våra uppdrag som kommun. Verksamheten har hittat en modell för sitt arbete som visar på styrkan i att skapa öppna och inkluderande rum för att inte bara driva jämställdhetsfrågorna och normkritik, utan för att utveckla verksamhetens kvalité och ta tillvara på medarbetarnas kreativitet och kunskap.”

Priset är förutom äran och 25,000 kronor som ska användas till verksamheten också ett sätt att lyfta goda exempel på ett systematiskt jämställdhetsarbete.

Dela den här sidan:

Kopiera länk